Basgitarista z Pary cez prázdniny prebaľoval a varil

30.09.2000

Bratislavskú kapelu Para Nový Čas stretol na nedávnej korčuliarsko-kolobežkovej akcii In line day v Petržalke. Kým sa ich kolegyne zo skupín Štyri a Tweens zapojili do početného pelotónu a odkolobežkovali si celú trasu, muzikanti z Pary sa objavili až v cieli. Svieži a veselí s hudobnými nástrojmi a dobrou muzikou vítali všetkých zúčastnených, udýchaných a spotených.
Ich stúpajúca hviezda sa odráža aj na počte koncertov. „Na konci školského roku sme boli extrémne vyažení. Koncert striedal koncert, mali sme náročné obdobie," tvrdí Matúš. Preto si kapela dopriala v auguste prázdniny, jej členovia sa rozbehli po svete. Zatiaľ čo spevák Lasky dovolenkoval v Bulharsku, Kubo so Sadom si užívali v Španielsku a odvážna Baška navštívila Ukrajinu, Matúš opatroval dvojročné dievčatko vo Francúzsku. V náplni práce mal aj prebaľovanie a varenie. „Desa dní som robil baby-sittera. Chvalabohu, opatrovateľstvo malo trva len spomínaných desa dní. Aj keby som mal zmluvu na dlhšie obdobie, určite by som po desiatich dňoch utiekol," smeje sa Matúš. Podľa jeho slov si s malou Francúzkou rozumeli najmä po hudobnej stránke.