Para pokrstila nový album, Abstinent je hit

31.05.2007 (Johnny)

Pôvabnú krstnú mamu pre svoje štvrté cédečko si vybrala slovenská skupina Para. Album, ktorý nesie rovnomenný názov skupiny, pokrstila speváčka Jana Kirschner počas bratislavského koncertu v natrieskanom PKO. Členovia Pary predstavili nové náhrávky i staršie hity.

"Vybrali sme si Janku za nášho krstného otca, teda vlastne mamu," zažartoval si Lasky, ktorý tiež pochválil Kirschnerovej nový album. "Janka nahrala veľmi zaujímavú platňu a je to naša kamarátka, tak je dnes večer tu," vysvetlil Lasky. Hoci Kirschnerová si na novom albume kapely Para zaspievala dueto Ako veľmi, toho sa návštevníci koncertu nedočkali. Speváčka, ktorá posledné tri roky života prežila predovšetkým v Londýne, im naservírovala skladbu zo svojho debutového anglického cédečka Shine.

Potom však už opä prišiel rad na tvorbu skupiny Para. Z pódia v bratislavskom PKO zazneli pesničky Otec 2, Okná dvere či zatiaľ najnovší hit Abstinent. Tesne pred záverom sa vedľa členov skupiny objavil aj Michal Kaščák a bratia Andrej a Braňo Jobusovci. Všeti spoločne si strihli pesničku Doma dobre. A hoci sa Para odobrala následne do zákulisia, hudbychtiví diváci si ju vytlieskali ešte na ïalšie dva prídavky. Výbornú atmosféru i muziku si prišlo vychutna aj množstvo hudobných tvárí. V publiku sa objavili členovia kapely Hex, Tomáš Sloboda z Le Payaco, členovia kapely Vetroplach, ale aj tanečník Laci Strike, speváčka Zdenka Predná či herečka Petra Polnišová. Obe si na novom albume tiež zaspievali.